‘Opvoeden ….. een kwestie van respect!’

  • Mijn zoon vraagt negatieve aandacht.
  • Ik weet niet hoe ik moet reageren op opstandig gedrag van mijn kind.
  • Mijn dochter wil werkelijk overal over onderhandelen.
  • Mijn kinderen maken zo vaak ruzie met elkaar.
  • Ik vind het erg moeilijk mijn kind te accepteren zoals het is.
  • Mijn partner heeft heel andere ideeën over de opvoeding dan ik.
  • De discussies met mijn kind eindigen vaak in een machtstrijd.
Opvoeden

Herken je dat? 

Bij het opvoeden maken we onbewust veel keuzes. Gelukkig zijn die vaak goed. Toch loopt het in de praktijk niet altijd zoals wij het graag willen. We besteden veel tijd aan de zorg voor onze kinderen en voor anderen. Daarbij vergeten we wel eens de zorg voor onszelf. Bovendien zijn kinderen tegenwoordig erg mondig. Daar zijn we trots op, maar die mondigheid maakt het opvoeden wel ingewikkeld. 
Voor ieder beroep is het heel gewoon dat je een opleiding volgt, maar voor het beroep ‘opvoeder’ zijn helaas nog maar weinig cursussen.

Zou jij je vaardigheden als opvoeder beter willen beheersen? Dat kan!

Opvoeden

De cursus ‘Opvoeden…een kwestie van respect!’ geeft inzicht in je eigen handelen en maakt je bewust van je eigen keuzes. Respect, goed voor jezelf zorgen, omgaan met macht, beter leren communiceren met je kind en een duidelijke visie hebben op wat je wilt bereiken bij het opvoeden, zijn belangrijke onderwerpen die in de cursus behandeld worden.

De cursus is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar en bestaat uit 10 bijeenkomsten. De cursus is erg praktijkgericht: je eigen gezin staat centraal waardoor je inzichten krijgt die de thuissituatie kan verbeteren. We werken regelmatig met opdrachten die je direct thuis kunt oefenen.

Geïnteresseerd in deze manier van omgaan met je kind?

Geef je op voor de cursus ‘Opvoeden…een kwestie van respect!’
De kosten voor de cursus zijn €225,-.
Het resultaat is ontspannen en doelbewust opvoeden! Neem voor meer informatie contact op.
Mocht u behoefte hebben aan begeleiding binnen de gezinssituatie, dan is dit ook mogelijk.
Zie voor dit onderdeel persoonlijke begeleiding.